En tradition, som mange fastholder til bryllupper, er
bryllupskagen. Den er som regel høj, smuk og smager himmelsk, så
både for brudepar og gæster er der noget at glæde sig til. De
fleste vælger en kage i flere etager med pynt som f.eks.
marcipanroser eller rigtige blomster. Indeni er der forskellige
former for creme, og udenpå kan den være med hvid marcipan. Man kan
lave en selv, eller man kan bestille den hos en konditor eller en
bager. Om der skal et ægtepar på toppen er op til jer. Hvis I ikke
ønsker en bryllupskage i flere lag, kan I f.eks. få en kage formet
som et hjerte.
Smuk og personlig
En bryllupskage skal være smuk og personlig, og festen samles om
kagen, når den skal skæres for. Man kan spise den ved en reception
om eftermiddagen, til dessert eller ved midnat, når brudevalsen er
blevet danset. I skal gøre op, hvornår I har mest lyst til at spise
den fine kage, der er brugt tid og penge på. Et godt råd er at
smage kagen på forhånd, så I ikke står på jeres bryllupsdag og
bliver skuffet.
Køb jeres kage
Vil I købe jeres bryllupskage, er det en god idé at tale med
bageren eller konditoren om de ønsker, I har. Måske kan I få lov
til at smage de forskellige typer, så I er helt sikre. I kan få
jeres bryllupskage, som I ønsker den, og det er op til jeres
budget, hvor meget I vil spendere på kagen. En smuk og lækker
bryllupskage får I, når I køber den hos en ekspert. I skal også
regne med, at den kommer til at koste noget mere, end hvis I eller
en fra familien bager den selv, men det er et valg, I skal
tage.
Bag den selv
På internettet kan man finde en guide til at bage sin egen
bryllupskage. Måske vil din mor, far, svigermor, søster, bror eller
veninde bage den for jer, og i guiden får I at vide, hvornår I skal
i gang med de forskellige dele. Flere uger før den store dag
begynder I at bage. Med lidt håndelag og en god vejledning skulle
det være muligt at kreere en smuk og lækker bryllupskage. Måske er
den ikke helt så fin og poleret som en fra konditoren, men så har
den en anden historie. Har svigermor eller mor puklet med den, er
det ikke så vigtigt, om den er lidt skæv. Og faktisk behøver jeres
bryllupskage ikke ligne en traditionel bryllupskage. I kan forme
den helt, som I vil, hvis I ikke er til traditionelle kager.
Spiser kagen sammen
Når brudeparret står foran bryllupskagen, og alle gæsterne
kigger på, siger traditionen, at de sammen skal skære for og give
hinanden et stykke kage. Derefter skal resten af gæsterne have et
stykke. Og et foto med parret og kniven i kagen er at finde i de
fleste bryllups-album. To stykker af bryllupskagen skal gemmes til
den første bryllupsdag, når I fejrer, at I har været gift i et
år.